24 Mayıs 2013 Cuma

TAVUK BÜRYAN & KAPAMA (TRAKYA KAPAMASI)


MALZEMELER:
6 adet tavuk baget
2,5 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su(tavuk suyu da kullanılabiilir)
1 adet soğan
Tereyağı veya zeytin yağı
2 adet domates
Karabiber
Tuz
Nane
Kuşüzümü
HAZIRLANIŞI:
Tavukları haşlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim
Salçayı ekleyip kokusu çıkana dek karıştırdıktan sonra tuzunu ve baharatlarını ilave edelim.Ben suyunu biraz ekleyip pişirip fırın tepsisine koyulur.Üzerine tavukları yerleştiriyoruz.En son sıcak suyunu ilave edip 200'c lik fırında kızarana dek pişirilir.Afiyet Olsun....

2 yorum: