30 Mayıs 2013 Perşembe

DÜĞÜN ÇORBASI


MALZEMELER:
Yarım kilo kuşbaşı et
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Et suyu

Üzerine;
Tereyağı
Toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Eti düdüklü tencereye koyup pişiriyoruz.Haşlana etin suyunu bir tecere alıyoruz.Etlerinide bir fırın kabına alıp 
fırında 15 dakika pişirelim.Et Piştikten sonra rondodan geçirelim tel tel olmalı.Et suyuna ilave edelim.Bir kaba yoğurdu, yumurtayı, unu alıp çırpalım ve yavaş yavaş ılıtarak çorbanın içine koyalım.Biraz kaynadıktan sonra kapatalım .Üzerine tereyağında toz kırmızı biberi kavurup çorbamızın üzerine dökelim.Afiyet olsun..... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder