Malzemeler
3-4 kilo kızılcık
Şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI:
Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınır. Çekirdekleri ayrılıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir (dikkat dibi çabuk tutar).
Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir (delikli süzgeç) yerleştirilir. Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir.
Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilir.Karışım önce hızlı sonra yavaş ateşte 10-15 dk pişirilir, delikli kepçe ile köpüğü alınır .Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir dibinin tutmaması için sürekli karıştırınız)
Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınız.
Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir (delikli süzgeç) yerleştirilir. Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir.
Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilir.Karışım önce hızlı sonra yavaş ateşte 10-15 dk pişirilir, delikli kepçe ile köpüğü alınır .Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir dibinin tutmaması için sürekli karıştırınız)
Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder