1 Mayıs 2013 Çarşamba

GRAMAFON TATLISI

MALZEMELER:
1 paket baklavalık yufka
2 su bardağı fındık yada ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
SOSU İÇİN:
3 yumurta
1 su b. şeker
1 su b. sıvıyağ
1,5 su b süt
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3,5 su b. su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Fındık veya cevizi, hindistan cevizi ile karıştırıyoruz.Baklavalık yufka paketinden bir tanesini alıyoruz. Bir kenarının ucuna hazırladığımız fıdık yada ceviz karışımı koyuyoruz. Uç kısmı rulo yapıp pile pile büzüyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine tüm yufkalara aynı işlemi uygulayarak yan yana diziyoruz.Tepsi dolunca
180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Bu esnada sosu hazırlıyoruz.Tüm malzemeleri karıştırıp hep birlikte çırpıyoruz.Fırındaki tatlı kızarınca çıkarıp sou her tarafına döküyoruz.Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişiriyoruz.Önceden kaynatığımız soğuk şerbeti ılık tatlının üzerine döküyoruz.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder