24 Mayıs 2013 Cuma

MURAT PAŞA ÇORBASI

MALZEMELER:
200 gr Kıyma
1 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak 
Yarım limon suyu
ÜZERİNE:
Tereyağı 
Nane
Pulbiber
Hazırlanışı:
Bir tencerede şehriyeyi haşlıyoruz.Daha sonra köftemizi hazırlıyoruz.Kıyma, tuz karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde parçalar koparıp kızartıyoruz.Terbiyesinin malzemelerini katıp karıştırıyoruz.Çorbaya ılıtarak katıyoruz. Kızaran köfterileride ekleyip servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN..
KAYNAK:OKTAY USTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder