MALZEMELER:
3-4su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
su(ılık)
İÇ HARCI İÇİN:
2-3 Haşlanmış patates
100 gr. sucuk
Bir tutam Fesleğen
Tuz
Karabiber
Ben birazda kaşar rendeledim
Üzerine:
Susam
HAZIRLANIŞI:
Hamurun tüm mlazemelerini koyup kulak memesi kıvamındanyoğuruyoruz.Yarım saat dinlendiriyoruz.
Bir tavada sucuğu hafif kavuruyoruz.Haşlanmış patatesleri rendeleyip tavaya ekliyoruz.Az kavurup ,tuzunu ve karabiberini ve fesleğeni ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.Mayalanan hamuru merdane ile açıp iç harcı uzunlamasına koyuyoruz.Hamuru rulo şeklinde yapıp, yağlanmış kağıtlı tepsimize koyuyoruz.Üzerini suyla ıslatıp susam serpiyoruz. 180'C pişiriyoruz.Afiyet Olsun!Not:Oktay Usta bu tarifi mantarlı ıspanaklı yapmıştı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder