27 Mayıs 2013 Pazartesi

TUTMAÇ ÇORBASI

MALZEMELER:
1 Çay Bardağı Erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz

Terbiyesi İçin:
1 Kase yoğurt
1,5 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı

Sosu İçin:
1 soğan
Tereyağı
Nane

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle mecimek haşlanır.Bir tencereye erişte konup kaynatılır kaynayınca içine haşlanmış nohut ve yeşil mercimek konur.Terbiyesi hazırlanıp ııtarak çorbaya katılır.Üzerine sokareci hazırlanır yani tereyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur.Nane eklenir.Çorbanın üzerine ilave edilir.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder