MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı et
4 yeşil biber
4 domates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
ÜZERİNE:
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyip,soyalım ve ince ince doğrayıp tuz atıp bir fırın kabının dibine yayalım.Eti düdüklüde haşlayalım.Et haşlandıktan sonra bir tavada kavuralım daha sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim.Soğanlar kavrulunca biberleri ekleyelim.Biberlerde kavrulunca küp doğranmış domatesleri ekleyelim.Salçayı da ekleyip domatesler suyunu çekince tuzunu ekleyip patlıcanların üzerine dökelim.
190'C lik fırında 10-15 dk.pşirelim.Fırından çıkınca tereyağını eritip üzerine dökelim.Afiyet olsun!
Ben bu tarifi birsenin mutfağında görmüştüm ve denemeye karar verdim.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder