27 Mayıs 2013 Pazartesi

TENNURİ ÇORBASI

MALZEMELER:
Bu çorba Antep yöresine ait muhteşem bir çorba.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağına yakın pirinç
Tereyağı       
1,5 çorba kaşığı un
1 soğan
100 gr. kıyma 
Su
Tuz
Üzerine:
Nane
Pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle Kırmızı mercimeği ve pirinci beraber haşlıyoruz.Daha sonra bir tencerede tereyağında yemeklik doğranan soğanı kavuruyoruz.Kavrulan soğana önceden kavurduğumuz kıymayı ekliyoruz ardında  unu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra haşlanan mercimek ve pirinci ilave ediyoruz.Haşlanmış nohududa ekleyip Sıcak suyla kıvamını ayarlıyoruz.Biraz kaynatıp servis ederken pulbiber ve nane katıyoruz.Dilerseniz 
içinede katıp karıştırabilirsiniz.Afiyet Olsun....






  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder