15 Mayıs 2013 Çarşamba

KAVUK POĞAÇA



MALZEMELER:
2su b. süt(ılık)
2 yumurta (birisinin sarısı ayrılacak)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1çay bardağı zeytinyağı
Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin:
Peynir 
Maydanoz
Arasına Sürmek İçin: 
Tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri katıp hamurumuzu yoğuruyoruz.Hamuru mayanlamya bırakıyoruz.Hamur mayası gelince 3 er beze halinde ayırıyoruz. Her 3 bezeyi tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağı sürüyoruz.Büyüterek tekrar açıyoruz.Aralarına tereyağı sürüp hamuru dörde katlıyoruz. Üzerine nemli bir bez koyarak
bir tepsiye buzdolabına  koyuyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz.Hamur dinlendikten sonra teker teker açıyoruz.Birer parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz.Şeritleri yuvarlak bir şekilde sarıyoruz.Ortasını hafif bastırıp peynirini koyuyoruz.Altını kapatıp tepsiye diziyoruz.Üzerine erimiş tereyağını sürüp 180 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun...Bu tarif Cahide Dibek Hanımefendinin, Onun sitesisinde resimli tarifi var oraya bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder