15 Mayıs 2013 Çarşamba

JÖLELİ MUHALLEBİ TATLISI



MAZEMELER:
1 paket muzlu bitkisel Jöle
2su b. sıcak su
Arzu ettiğiniz meyve
Ben muz, beyaz üzüm,siyah üzüm ve armut koydum
Muhallebisi kısmı için:
4 kaşık un
1,5 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağına yakın  şeker
3,5-4 bardak  süt
HAZIRLANIŞI:
.Jöleyi sıcak suya döküyoruz.Karıştırıp bir kalıba döküyoruz.Meyveleri doğruyoruz.ılıyınca içine atıyoruz.Muhallebisi için Tüm malzemeri koyup karıştırarak pişiriyoruz, ılyınca donmuş jölenin üzerine döküyoruz. Bir gece buzdoabında bekletip ertesi gün servis ediyoruz .Afiyet olsun.....



2 yorum:

  1. Çok merak ettim harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Günnur hanım,normal kek kalıbımı kullandınız, yoksa tupperware tarzı bir kalıp mı? Ellerinize sağlık...:)

    YanıtlaSil