24 Mayıs 2013 Cuma

ELMALI TURTA



MALZEMELER:
100-150-gr Tereyağı
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
İç Harcı için
4 adet elma 
1.5 çay bardağı toz şeker
Dövülmüş ceviz
Tarçın
Üzerine:
Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI:
Hamurun tüm malzemelerini katıp yoğuruyoruz ve yoğrulan hamuru ikiye ayırıyoruz.Bir hamuru turta kalıbı kadar açıyoruz.Elmaları rendeleyip,toz şekeri ile pişiriyoruz ceviz ve tarçın ekleyip, hamurun üzerine yayıyoruz.Diğer hamuru da açıyoruz ve birer dilim şeklinde kesiyoruz, üzerine boşluklar bırakarak koyuyoruz.175'C de pişiriyoruz.Soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz....Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder