27 Mayıs 2013 Pazartesi

PERDE PİLAVI

PERDE PİLAVI
MALZEMELER:
3 Tavuk Göğüs
2,5 su Bardağı baldo pirinç
Badem
Dolmalık fıtık
Kuş üzümü
Karabiber
(Arzuya göre sevdiğiniz baharatları koyabilirsiniz)
Tuz
Su + Tavuk suyu

HAMURU İÇİN:
3 Yumurta

1 Çay Bardağı yoğurt
1 çay bardağına yakın sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
Tuz
Alabildiği kadar un

HAZILANIŞI:
Hamurun hazırlanması;
Hamur için tüm malzemeleri koyup yumuşak bir hamur
elde edilir.Hamurdan bir küçük bir büyük parçalar
ayırılır.

Pilavı için; Tavuk göğüsler haşlanır ve didilir.Bir tence-
rede pirinçler kavrulur.Daha sonra kuş üzümü,
fıstıklar eklenir.Ben bademleri ayrı kavurup kattım içine.
Didilen tavuklar eklenir.Su ve tavuk suyu ilave edilip
tam suyunu çekmeden kapatılır.Isıya dayanıklı bir
fın kabı yada kelepçeli kalıb yağlanır kavrulmamış
bademlerden dizilir.Hazırlanan hamur merdaneyle
açılır ve yavaşça yerleştirilir.İçine pilav dökülür.
Üzerinede küçük ayrılan parça merdaneyle açıp
kapatılır.200'C de kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder