24 Mayıs 2013 Cuma


FASULYE DİBLEMESİ

MALZEMELER
1/2 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
3 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
2 tane domates
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Zeytinyağı

HAZILANIŞI
Soğanı yemeklik olarak doğrayıp tencereye koyalım. İçine yağımızı ilave edip kısık ateşte kavuralım. kavrulan soğanın içine ayıklanmış 1 cm büyüklüğünde doğranmış fasulyeyi ekleyip bir kaç dakika sararana kadar kavuralım. Sonra içine küçük doğranmış biberleri, domatesi ve salçayı ekleyip biraz karıştırıp üstünü geçecek kadar kaynar su koyup fasulyeleri pişmeye bırakalım. Bu arada pirinci tuzlu suda ıslatalım. Pişen ve suyunu çeken fasulyelerin içine pirinçleri ilave edip tuzunu ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Altını kapatıp bir süre dinlenmeye bırakalım. ılık halde servis yapalım. 
Not: Bu tarifi beğenerek takip ettiğim Birseninmutfağı bloğundan denedim ve çok beğendim...:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder