Malzemeler:
- 1 kilo kuşburnu
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker (çıkan püre miktarına göre 1+1)
- yarım limon tuzu
Yapılışı:
Kuşburunları 1-2 su yıkayın ve süzülmeye bırakın. Süzülen meyvelerin tepelerini ve saplarını bıçak yardımıyla alın.Düdüklü tencereye kuşburnunu ve 5 su bardağı suyu (su miktarı kuşburunlarının 2 parmak üzerinde olacak bu yüzden değişken olabilir) alıp 25 dakika kadar pişirin.Pişen ve ezilmeye hazır hale gelen meyveleri tencerede kalan suyunun içinde ezin.Daha sonra ince delikli bir süzgece alın ve 3-3,5 su bardağı püre çıkıncaya kadar ovarak süzgeçten geçirin. Çıkan püreyi ölçüp başka bir tencereye alın. Her çıkan 1 su bardağı püreye 1 su bardağı toz şeker ilave ederek orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kıvamı yoğunlaşınca yarım limon suyunu üzerine ilave edin. 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.Sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder