16 Mayıs 2013 Perşembe

SATRANÇ YAŞ PASTA



MALZEMELER:
5 yumurta
1 su b. şeker
1,5 su b. un 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aynısından 1 tanede kakaolu yapıyoruz
Muhallebisi için:
4 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta 
1 su b. şeker
1 litre süt
SÜSLEMEK İÇİN KAKAOLU VE SADE KREMŞANTİ
KALBLİ ÇİKOLATA PARÇALARI
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz.Unu  yavaş yavaş ekliyoruz.Kabartma tozunu ve vanilyayı da ekliyoruz.Fırın tepsisine yağlı kağıt hazırladığımız karışımı yayıyoruz.175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Muhallebisini de pişiriyoruz soğumaya alıyoruz.Pişen pandispanyasları yağlı kağıttan ayırıyoruz.üst üste koyup kalın şritler halinde 8 parçaya kesiyoruz.bir sade bir kakaolu üç sıra dizip arasına muhallebi sürüyoruz.tam üç kat oluyorÜzerine de kalan muhallebiyi sürüp arzuya göre krem şanti de sürülür bir kakaolu bir sade şanti sıkıp buzdolabında bir gece bekletilir.
AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder